Advertentie
Advertentie

Italiaanse kustwacht redt meer dan duizend vluchtelingen

De Italiaanse kustwacht. ©AFP

De Middellandse Zee staat bekend als 's werelds dodelijkste zeeroute. Vorig jaar overleefden meer dan 3.400 vluchtelingen de overtocht niet.

Vrijdag voerde de kustwacht drie reddingsoperaties uit, zowat 55 kilometer van de kust van Libië. Daar werden 221 overlevenden van een boot met vluchtelingen opgepikt, maar werd ook het lichaam van één omgekomen vluchteling aangetroffen.

Een tweede boot, met aan boord 235 mensen, werd gered door een vrachtschip. Twee andere vrachtschepen hielpen een derde boot in nood. Bij die twee operaties ging het om respectievelijk 93 en 429 migranten.

In Apulië, in het zuidoosten van Italië, onderschepte de politie een bootje met 37 vluchtelingen aan boord. Twee van hen werden opgepakt op beschuldiging van mensenhandel. Nog in diezelfde regio werden 36 vluchtelingen opgespoord net nadat ze aan land gekomen waren.

De Middellandse Zee staat bekend als 's werelds dodelijkste zeeroute. In 2014 kwamen 170.000 mensen in Italië, terwijl nog eens 3.419 anderen de overtocht niet overleefden. Dit jaar is het aantal vluchtelingen nog verder toegenomen.

De meeste migranten komen van Syrië en de Hoorn van Afrika en steken de Middellandse Zee over vanuit Libië. Dat land werd een knooppunt voor de mensenhandel sinds de rechtsstaat daar helemaal in elkaar is gestuikt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud