Klimaatactivisten slaan ramen aan diggelen bij HSBC

©REUTERS

Extinction Rebellion pikt het niet dat de Britse bank zich nog steeds inlaat met de financiering van kolencentrales en dat haar klimaatplan geen ambitie toont om klanten weg te leiden van fossiele investeringen.

Niet minder dan 19 metershoge ramen moesten eraan geloven op de hoofdzetel van HSBC in Canary Wharf. De activisten - stuk voor stuk vrouwen - gingen de ramen te lijf met hamers en beitels, waarna ze rustig gingen zitten in afwachting van hun arrestatie door de politie.

'Ondanks de belofte van HSBC om zijn CO2-voetafdruk tegen 2050 naar nul te herleiden, laat het huidige klimaatplan nog steeds de financiering toe van koolcentrales en bevat het geen basis om klanten weg te leiden van contracten die gelinkt zijn aan fossiele energie, noch om die contracten op te zeggen', zo verantwoordt Extinction Rebellion de actie.

De bank is niet te spreken over de actie. Een woordvoerder liet weten dat HSBC open staat voor een 'betekenisvolle dialoog' over zijn klimaatstrategie, maar geen begrip kan opbrengen voor 'vandalisme of acties die mensen of eigendom in gevaar brengen'.

Na het vernielen van de ramen bleven de actievoerders wachten op de politie ©REUTERS

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud