Advertentie
opmerkelijk

Londens burgemeester: 'Tanken prioritair voor mensen in sleutelsectoren'

Bepaalde benzinestations zouden volgens de Londense burgemeester Sadiq Khan alleen gebruikt mogen worden door mensen die in de belangrijkste sectoren werken en die met de auto naar het werk moeten. ©AFP

Omdat veel benzinestations in het Verenigd Koninkrijk zonder brandstof vallen, vraagt de Londense burgemeester Sadiq Khan om voorrang te geven aan mensen die in sleutelsectoren werken.

Bepaalde benzinestations zouden volgens hem alleen gebruikt mogen worden door mensen die in de belangrijkste sectoren werken en die met de auto naar het werk moeten, aldus de Labour-politicus maandag op het partijcongres van de Britse sociaaldemocraten in Brighton. 'De regering moet dringend de nodige stappen ondernemen om dergelijke maatregelen in te voeren', zei Khan.

In het Verenigd Koninkrijk staan momenteel heel wat tankstations droog doordat er te weinig vrachtwagenbestuurders zijn om de brandstof te leveren. Volgens de sectororganisatie Petrol Retailers Association, die zo'n 5.500 onafhankelijke benzinestations vertegenwoordigt, zit twee derde van haar leden momenteel zonder brandstofvoorraden.

Volgens de sectororganisatie Petrol Retailers Association zit twee derde van haar leden zonder brandstofvoorraden.

Het nijpende tekort aan chauffeurs is onder andere een gevolg van de coronapandemie en van de strenge immigratieregels na de brexit. Het leidt ook tot problemen bij de bevoorrading van supermarkten. 

De Conservatieve regering in Londen herhaalde intussen dat er geen tekort is aan brandstof. Het volstaat dat iedereen stopt met paniekaankopen en niet meer tankt dan nodig, klonk het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud