Maleisische premier komt naar Nederland

©AFP

De Maleisische premier komt naar Nederland voor overleg. Intussen zijn er opnieuw waarnemers aangekomen op de plek waar het toestel van Malaysia Airlines neerstortte.

De Maleisische premier Najib Razak zal een ontmoeting hebben met de Nederlandse premier Mark Rutte om te praten over volledige toegang tot het rampgebied voor de onderzoekers. 'Het heeft mijn prioriteit om ervoor te zorgen dat de pro-Russische rebellen alle afspraken nakomen en dat het internationale onderzoeksteam volledige toegang krijgt tot het rampgebied. Hiervoor is medewerking nodig van degenen die de macht hebben in het gebied en het Oekraïense leger', schrijft Razak in een verklaring.

De Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigde zaterdag dat de Maleisische premier naar Nederland komt. Wanneer hij komt en of hij daadwerkelijke Rutte ontmoet, wilde de woordvoerder niet kwijt.

The Malay Mail Online schrijft dat het bezoek voor komende woensdag in Den Haag gepland staat. Naast de toegang tot gebied zouden Razak en Rutte praten over of Maleisische pathologen kunnen helpen bij het identificeren van de slachtoffers.

Intussen zijn opnieuw waarnemers van de OVSE en experts rond het middaguur op de rampplek van vlucht MH17 gekomen. Dat meldt het Russische persbureau Ria Novosti. Onder de mensen die op de rampplek kwamen, waren ook de ouders van een van de inzittenden, een 25-jarige Australische vrouw. Beelden van de rampplek laten zien hoe ze een groot boeket met bloemen op een van de wrakstukken leggen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud