MH17-crash: vluchtnummer 17 vervangen

©REUTERS

Het vluchtnummer MH17 van Malaysia Airlines dat symbool staat voor de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur krijgt een nieuwe code. Vlucht 17 heet vanaf 25 juli vlucht 19. Het nummer is veranderd "uit respect voor de bemanning en passagiers" van het ramptoestel. Dat heeft de vliegmaatschappij zondag bekendgemaakt. Aan de verbinding verandert verder niets.

Het is gebruikelijk dat een vluchtnummer wordt veranderd na een ramp. Eerder dit jaar besloot Malaysia Airlines het vluchtnummer 370 (Kuala Lumpur-Peking) te veranderen. Dat toestel verdween van de radar en is nog altijd niet teruggevonden. De vlucht heet nu 318.

Intussen zijn na de crash van MH17 in Oekraïne bijna 200 lichamen van omgekomen passagiers geborgen. Volgens journalisten ter plaatse liggen er op het eerste zicht geen lichamen meer op de plaats waar het toestel neerstortte. Het Russische agentschap Ria Novosti meldt onder aanhaling van een bediende van de spoorwegmaatschappij dat de lichamen vanuit het station van Torez, niet ver van de rampsite, per trein naar Donetsk zijn gebracht. Dat gebeurde met vijf gekoelde wagons. De wagons zouden vooraf zijn geïnspecteerd door waarnemers van de OVSE die 198 lijken telden, aldus nog het Russische agentschap. Het bergen van de lichamen gebeurde onder toeziend oog van de separatistische strijders, luidde het. Aan Oekraïense zijde viel te horen dat de autoriteiten in Kiev enkel weten waar 38 lichamen zich bevinden.

Nog volgens een journalist van het Franse persagentschap AFP zijn er ter plaatse intussen geen rebellen meer te bespeuren. Lokale hulpverleners zijn er wel nog, maar zij lossen geen enkele informatie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud