Advertentie

Misdaadjournalist Peter R. de Vries overleden

©ANP

De Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries (64) is in het ziekenhuis overleden. Dat melden Nederlandse media en wordt bevestigd door de familie. De Vries werd vorige week op straat neergeschoten.

De aanslag gebeurde op  6 juli  op het Leidseplein in Amsterdam, vlak bij de studio waar de talkshow 'RTL Boulevard' wordt opgenomen. De Vries was kind aan huis bij het programma, waarin hij commentaar gaf op misdaadzaken, maar ook niet aarzelde om zijn mening over andere dossiers te geven. Na de schietpartij werd De Vries in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Daar is hij vandaag overleden.

De politie pakte na de schietpartij de vermoedelijke schutter en een handlanger op. Er zijn sterke vermoedens dat zij in opdracht werkten van de drugscrimineel Ridouan Taghi. Hij staat in Nederland samen met andere 16 beklaagden terecht voor liquidaties in het criminele milieu en pogingen daartoe. Het openbaar ministerie ziet hem als de leider van de bende.

Er zijn sterke vermoedens dat de daders in opdracht werkten van de drugscrimineel Ridouan Taghi.

De Vries was nauw betrokken bij dat liquidatieproces. De misdaadverslaggever besloot in 2020 op te treden als 'vertrouwenspersoon' voor de kroongetuige in de zaak: Nabil B.

De dagen na de aanslag op De Vries kwam nog maar weinig informatie over zijn toestand naar buiten. Vandaag bevestigt zijn zoon Royce dat Nederlands bekendste misdaadverslaggever in het ziekenhuis overleden is. 'Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: 'On bended knee is no way to be free'. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.' Zijn familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken. Er is nog geen informatie over de uitvaart bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud