Mogelijk pas binnen paar dagen uitsluitsel over Navalny

De Russische oppositieleider Navalny wordt in het Berlijnse Charité-ziekenhuis behandeld. ©EPA

Medewerkers van Aleksej Navalny zullen niet, zoals eerder aangekondigd, zondagavond maar 'op een later moment' meer informatie geven over de mogelijke vergiftiging van de Kremlincriticus.

‘We zullen alles vertellen wat er tot nu toe bekend is over de vergiftiging van Aleksej’, kondigde Navalny’s woordvoerster Kira Jarmisj aan. Navalny werd zaterdag vanuit de Siberische stad Omsk overgevlogen naar Duitsland, waar hij in het Charité-ziekenhuis in Berlijn verder onderzocht zal worden.

De entourage van de Russische oppositieleider, één van de grootste kritikasters van Russisch president Vladimir Poetin, gelooft dat hij werd vergiftigd. Maar de Russische artsen in Omsk zeiden dat er geen sporen van vergiftiging terug te vinden zijn.

De Berlijnse dokters willen Navalny eerst grondig onderzoeken alvorens ze uitspraken doen over wat er aan de hand is en welke behandeling zal volgen. Volgens het persagentschap Bloomberg zou het nog dagen kunnen duren vooraleer er uitsluitsel komt of Navalny al dan niet vergiftigd is.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud