Advertentie
Advertentie

Moslimliga sleept databank voor de rechter

De Moslimbeurs, die door de Liga van Belgische Moslims georganiseerd wordt. ©Dries Luyten

De Belgische Moslimliga wil van de zwarte lijst van World-Check geschrapt worden en neemt daarvoor juridische stappen.

Dat kondigt de organisatie aan in een persbericht dat reageert op de berichtgeving door De Tijd. De Liga van Belgische Moslims wordt in de databank van World-Check vermeld in de bezwarende categorie 'terrorisme', zo blijkt uit de uitgelekte versie die dateert van eind 2014.

De Moslimliga organiseert elk jaar de drukbezochte en soms controversiële ‘moslimbeurs’ in Brussel maar veroordeelt ook al jaren geweld. Zij stelt aanslagen gelijk aan barbarisme.

Toch zwaait World-Check met de rode vlag ‘terrorisme’ als meer dan 6.000 banken, bedrijven en overheidsdiensten de naam van de liga, haar voorzitter, woordvoerder en medeoprichters intikken in de databank.

World-Check, een product van mediareus Thomson Reuters, levert in het bestand nochtans niet de minste aanwijzing die de moslimliga linkt aan terreur of zelfs extremisme.

'Onze organisatie heeft altijd terrorisme en geweld veroordeeld en heeft altijd opgeroepen tot vrede, dialoog en samenleven. Als gevolg van onthullingen, stappen we naar de rechter om onze naam van deze zwarte lijst te laten schrappen', zegt de Liga van Belgische Moslims zaterdag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud