Nederlander hackt Twitter-account Trump

©Photo News

Een Nederlander heeft het Twitter-account @realDonaldTrump van de Amerikaanse president Donald Trump gehackt. Dat meldt RTL Nieuws.

De Nederlander, de ethische hacker Victor Gevers, heeft geen tweets verstuurd of privéberichten ingezien, maar had dat wel kunnen doen. Als ethische hacker waarschuwt hij personen of organisaties voor kwetsbaarheden in de hoop die te verhelpen. Hij meldde al duizenden datalekken en andere kwetsbaarheden op het internet.

Gevers legde via een tussenpersoon contact met de Amerikaanse geheime dienst om de hack te melden. Trump gebruikte het wachtwoord ‘maga2020!’ (een vaak gebruikte afkorting van zijn slogan ‘Make America great again’). Het kostte de hacker zeven pogingen om het wachtwoord van de Amerikaanse president te raden, zei hij tegen Vrij Nederland.

RTL Nieuws en Vrij Nederland konden het bewijs inzien dat Gevers toegang had tot Trumps Twitter-account.
Volgens de hacker had Trump geen extra beveiliging ingesteld, zoals tweestapsverificatie. Ook in 2016 lukte het Gevers om samen met twee vrienden toegang te krijgen tot het Twitter-account van Trump. Toen was het wachtwoord ‘yourefired’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud