Nieuw drama met bootvluchtelingen

Overlevenden van de scheepsramp van vorige week voor de Libische kust ©REUTERS

Slechts zes dagen na het laatste vluchtelingendrama is opnieuw een boot gekapseisd op de Middellandse Zee. De Italiaanse marine kon 50 mensen op het laatste nippertje van de rubberboot redden. Tientallen anderen worden vermist.

Een vijftigtal vluchtelingen wordt na een nieuw ongeluk met een boot op de Middellandse Zee vermist. Hun boot is in het Kanaal van Sicilië gekapseisd, verklaarde de woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) in Italië, Flavio di Giacomo, dinsdag op Twitter. Een 50-tal andere vluchtelingen kon door de Italiaanse marine in veiligheid gebracht worden en werd naar Lampedusa gebracht, waar ze dinsdagnacht zullen arriveren. De overlevenden zeiden dat er nog zeker 50 andere mensen aan boord waren.

A shipwreck occured in the channel of Sicily.50 #migrants have been rescued by the Italian Navy.Maybe there are about 50 missings iom_news— Flavio Di Giacomo (@fladig) 11 aug. 2015

Ook de Italiaanse marine schreef op Twitter dat ze een aantal migranten in nood van een rubberboot op de Middellandse Zee heeft gehaald. Het Italiaanse persagentschap Ansa meldde dat er in totaal rond de 100 mensen aan boord waren. Slechts de helft kon gered worden. De Italiaanse kustwacht verklaarde dinsdag niet bij reddingsacties betrokken te zijn geweest. Bij de marine was niemand voor commentaar te bereiken.

Pas vorige week zijn bij een vluchtelingendrama op de Middellandse Zee vermoedelijk honderden mensen verdronken. Dinsdag werden nog steeds rond de 200 migranten vermist, nadat hun compleet overladen boot zes dagen geleden enkele zeemijl voor de Libische kust was gekapseisd. De redders brachten toen 373 mensen in veiligheid.

Volgens de IOM zijn tot begin augustus dit jaar al 2.000 mensen tijdens hun tocht over de Middellandse Zee omgekomen. De route van Libië naar Italië is met afstand de dodelijkste.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud