Noord-Korea blaast verbindingsbureau op

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. ©Photo News

De spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea lopen verder op, na berichten dat Noord-Korea een verbindingsbureau op de grens heeft opgeblazen.

Noord-Korea heeft een inter-Koreaans verbindingsbureau in de grensstad Kaesong opgeblazen. Dat zeggen Zuid-Koreaanse bronnen.

De explosie vond dinsdag plaats om 8.49 uur Belgische tijd, meldt een woordvoerster van het ministerie van Eenmaking in Seoel dinsdag. Verdere details ontbreken voorlopig.

Eerder waren er al berichten over een explosie in de buurt. De voorbije dagen waren de spanningen tussen beide Korea's weer hoog opgelopen. De aanleiding zijn honderden anti-Pyongyangpamfletten die onlangs vanuit Zuid-Korea met ballonnen over de grens werden gestuurd door een groep Noord-Koreaanse overlopers en Zuid-Koreaanse activisten.

Pyongyang dreigde er daarop onder meer mee zich terug te trekken uit een militair akkoord met Zuid-Korea en het verbindingsbureau op de grens te sluiten als de regering in Seoel niets ondernam tegen de activisten.

Nadien raakte bekend dat het regime alle communicatiekanalen, in het bijzonder de militaire, met 'vijand' Zuid-Korea doorknipte. Het bureau werd in september 2018 geopend in de Noord-Koreaanse grensplaats Kaesong. Het maakte deel uit van de toenadering tussen de twee Korea's. Bedoeling was om de communicatie tussen de twee landen beter te laten verlopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud