Advertentie
Advertentie

Obama: 'Geen grotere dreiging dan de klimaatverandering'

©REUTERS

Er is vandaag geen grotere dreiging voor onze planeet dan de klimaatverandering.' Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama zaterdag gezegd, in de aanloop naar de Dag van de Aarde.

'De klimaatverandering kan niet meer ontkend, noch genegeerd worden', aldus Obama, die eraan herinnerde dat 2014 het warmste jaar was dat ooit geregistreerd werd sinds 1880, toen begonnen werd met het bijhouden van de temperatuurgegevens.

De VS, na China de grootste uitstoter van broeikasgassen, hebben zich verbonden tot een reductie met 26 tot 28 procent van hun broeikasgasemissies tussen 2005 en 2025.

We hebben slechts één planeet. Binnen een aantal jaren wil ik onze kinderen en kleinkinderen in de ogen kunnen kijken en hen zeggen dat we al het mogelijke gedaan hebben om de planeet te beschermen.
Barack Obama
President van de Verenigde Staten

'We hebben maar één planeet. Binnen een aantal jaren wil ik onze kinderen en kleinkinderen in de ogen kunnen kijken en hen zeggen dat we al het mogelijke gedaan hebben om de planeet te beschermen', aldus Obama.

Op de Dag van de Aarde woensdag gaat Obama naar het nationaal park van de Everglades in Florida, 'een van de meest unieke plaatsen van de VS, maar ook een van de kwetsbaarste.'

De Amerikaanse president, die van de strijd tegen de klimaatverandering een van zijn prioriteiten gemaakt heeft, hoopt een mondiaal klimaatakkoord te kunnen afsluiten in december in Parijs, zes jaar na het trieste mislukken van de klimaattop van Kopenhagen, waaraan hij deelnam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud