Advertentie

Olieprijs zakt fors

©Photo News

Het oliekartel OPEC praat met andere olieproducenten zoals Rusland over een geleidelijke verhoging van de olieproductie in de tweede helft van dit jaar. De olieprijs gaat daardoor stevig omlaag.

Naar verluidt zou het gaan om een productieverhoging met 1 miljoen vaten per dag. De Saoedische olieminister Khalid Al-Falih sprak op een economisch forum in Sint-Petersburg met zijn Russische collega Alexander Novak. De OPEC heeft samen met Rusland sinds begin 2017 de productie beperkt om zo de olieprijzen op te krikken.

De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) noteerde vrijdag 4,2 procent lager op 67,72 dollar. Brentolie ging 3,4 procent omlaag tot 76,13 dollar per vat.

De OPEC komt in juni weer bijeen in Wenen om een besluit te nemen over de productiebeperking. Eerder werd nog afgesproken om deze beperking tot eind dit jaar te verlengen.

De voorbije maanden waren de olieprijzen gestegen naar het hoogste niveau in drie jaar, mede vanwege het wegvallen van de productie uit Venezuela en de nieuwe sancties tegen Iran.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud