Paus veroordeelt 'discriminatie en vervolging' van christenen

Paus Benedictus wuift naar het publiek nadat hij de zegen Urbi et Orbi heeft gegeven.

Paus Benedictus XVI heeft zondag in Rome naar aanleiding van zijn 'Urbi et Orbi' de 'discriminatie en vervolging van christelijke gemeenschappen' veroordeeld, voornamelijk in het Midden-Oosten. Hij riep op tot meer religieuze tolerantie.

Duizenden gelovigen waren afgezakt naar het Sint-Pietersplein in Rome om de mis te volgen, onder een openklarende hemel. Nadien verscheen de paus op het balkon van de Sint-Pietersbasiliek.

Benedictus XVI had ook aandacht voor Syrië. Hij vroeg het bloedvergieten daar te beëindigen en riep het land op onmiddellijk het pad van 'respect, dialoog en verzoening' in te slaan, zoals gevraagd door de internationale gemeenschap.

Voorts hoopt de paus dat Israëli en Palestijnen het vredesproces weer opnemen. Over Mali zei de kerkvorst dat er een einde moet komen aan de onrust. Hetzelfde geldt voor Nigeria, waar christenen de laatste tijd het doelwit zijn van aanslagen.

Naar goede gewoonte drukte de paus, die deze maand 85 wordt, tot slot zijn paaswensen uit in 65 talen. Later zondag reist hij naar de pauselijke zomerresidentie in Castel Gandolfo, ten zuiden van Rome, waar hij een paar dagen zal rusten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud