Pegida in Dresden staakt manifestatie vanwege terreur

©AFP

Nadat islamisten de leider van Pegida, een extreme groepering die strijd tegen de islamisering, hadden bedreigd, werd een demonstratie maandag afgelast.

Pegida demonstreert al maanden tegen de vermeende islamisering van Duitsland. De groep heeft vooral veel aanhangers in Dresden en gaat de afgelopen weken elke maandag in die stad met duizenden de straat op. Al volgden er veel tegenbetogingen die doorgaans meer volk lokken.

Maar deze maandag blijven de Pegida-aanhangers thuis. Volgens de Duitse krant Bild kreeg Pegida van de politie te horen dat deze de veiligheid van de demonstratie van maandag niet kon garanderen, ook gezien de recente terreurdreiging.

Volgens het Duitse persbureau DPA kregen de Duitse autoriteiten over die bedreigingen informatie van buitenlandse geheime diensten. Mensen zouden zijn opgeroepen om zich onder de demonstranten van Pegida te begeven en een lid van de organisatie te vermoorden.

Manifestatie Antwerpen op helling?

De extreme beweging krijgt intussen ook in ons land voet aan grond. De groep plant een betoging in Antwerpen op 26 januari. Al staan volgens de Facebook-pagina van de groepering die plannen op de helling. Het lijkt erop dat er een onenigheid bestaat binnen de organisatie.

‘We zijn woordvoerder Hans Dubois dankbaar voor de uitstekende manier waarop hij onze zaak de voorbije dagen verwoord heeft’, klinkt het. ‘Een beslissing om de volksbijeenkomst van 26.01 af te gelasten is echter aan gans Pegida, niet aan één persoon’. Vervolgens vragen de beheerders van de pagina aan de volgers of de manifestatie al dan niet moet doorgaan. De meningen daarover lijken uiteen te lopen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud