Pelgrims geëvacueerd in Lourdes

In het zuidwestelijke Franse bedevaartsoord Lourdes zijn zaterdag honderden pelgrims geëvacueerd uit hun ondergelopen hotels. Ook het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw staat onder water.

Op meerdere plaatsen is de rivier Gave de Pau, die door Lourdes stroomt, buiten zijn oevers getreden. Sinds donderdag kent het gebied van de Hautes-Pyrénées onophoudelijk zware regenval. Alle hotels in de benedenstad aan de oever van de Gave lopen geleidelijk leeg. Bussen voeren pelgrims naar het congrespaleis en het sportpaleis. De toegang tot het Heiligdom is afgesloten.

De normaal rustige Gave de Pau is een modderstroom geworden terwijl het waterpeil zaterdag bleef toenemen. In de avenue du Paradis, tussen de rivier en het Heiligdom, staat het water tot aan de ramen van auto's. Voor de grot van Massabielle, waar de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous zou zijn verschenen, staat het water een meter hoog.

Alleen de hoog gelegen Basiliek is nog toegankelijk. In de omgeving van Lourdes zijn meerdere wegen, ook naar skistations, afgesloten. Ofwel zijn die wegen reeds overstroomd ofwel zijn ze uit voorzorg gesloten

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud