Advertentie

Politie arresteert opnieuw verdachte in Manchester

Manchester rouwt nog steeds om de slachtoffers van de zelfmoordaanslag na het concert van Ariane Grande. ©Photo News

De Britse politie heeft vrijdag opnieuw een verdachte opgepakt die gelinkt zou zijn aan de zelfmoordaanslag van maandag in Manchester, waarbij 22 doden en meer dan honderd gewonden vielen.

De man werd opgepakt in de wijk Moss Side. Hij is al de tiende verdachte die werd opgepakt. Twee van hen, een man en een vrouw, werden ondertussen weer vrijgelaten, terwijl acht mannen nog in de cel zitten. Zij zullen allemaal verhoord worden, aldus de Greater Manchester Police op Twitter.

De politie gaat ervan uit dat er een netwerk van mensen achter de aanslag zat, die plaatsvond na een concert van de Amerikaanse popster Ariana Grande. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS. De dader werd geïdentificeerd als de 22-jarige Salman Abedi.

Theresa May

De Britse premier Theresa May kondigde donderdag nog aan dat ze tijdens de G7-top in Sicilië de wereldleiders zal oproepen om de strijd tegen het online extremisme op te voeren. De strijd tegen IS 'verplaatst zich van het slagveld naar het internet' verklaarde ze.

De premier wil in Sicilië een discussie opstarten over 'hoe samengewerkt kan worden om het plannen van terreuraanslagen via het internet te vermijden en een einde te maken aan de verspreiding van haatdragende extremistische ideologieën via de sociale media'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud