Raf Simons bij 100 invloedrijkste mensen ter wereld

Raf Simons tijdens een winterwandeling in Parijs. ©Siska Vandecasteele

Ook de Luikse planetenjager Michael Gillon prijkt op het overzicht van het bekende Amerikaanse blad Time.

Time stelt elk jaar een lijst op van de 100 invloedrijkste mensen ter wereld. Het gaat niet echt om een klassieke rangschikking, van 1 tot 100, maar om een groepering van namen.

Die worden dan ondergebracht in diverse categorieën. Naast een klassieker, de belangrijkste politieke leiders, gaat het om pioniers, artiesten, titanen en iconen. Iedereen op de lijst wordt vervolgens kort voorgesteld door een andere bekende persoon. 

Dit jaar prijken twee Belgen op de pas bekendgemaakte rangschikking. Modeontwerper Raf Simons is terug te vinden bij de iconen en planetenjager Michael Gillon krijgt samen met zijn collega's Natalie Batalha en Guillem Anglada-Escudé een plek bij de pioniers.     

Dior

Wanneer je beseft dat hij de toekomst van mode en design schreef in de jaren 1990 en vroege jaren 2000, dan zal je ook begrijpen waarom Raf de grootste is om dat te doen.
A$ap Rocky
Rapper

Simons, afkomstig uit het Limburgse Neerpelt, geldt als de invloedrijkste Belg in de internationale modewereld. Hij maakte eerst naam met zijn eigen label en ging daarna aan de slag als creatief directeur voor Jil Sander. Hij brak echter pas goed door als creatief directeur bij Dior, maar na drie jaar hield hij het voor bekeken. Vorig jaar ging hij aan de slag bij Calvin Klein. 

Rapper A$AP Rocky brengt hem op de website van Time een eresaluut door onder meer te schrijven dat hij 'een hele nieuwe religie bouwde rond mode'. 'Wanneer je beseft dat hij de toekomst van mode en design schreef in de jaren 1990 en vroege jaren 2000, dan zal je ook begrijpen waarom Raf de grootste is om dat te doen', aldus nog Rocky.

Gillon is als astronoom verbonden aan de universiteit van Luik. Samen met zijn team haalde hij begin dit jaar overal ter wereld het nieuws door rond een, met een Belgische knipoog Trappist 1 gedoopte, ster zeven nieu­we ex­op­la­ne­ten te ontdekken op 40 lichtjaar van de aarde. Op drie daarvan bestaat de kans dat er leven is. 

De hulde aan Gillon en zijn collega's Natalie Batalha van de Nasa en Guillem Anglada-Escudé van de Queen Mary University of London, die andere ontdekkingen op hun naam schreven, is van de hand van de bekende Amerikaanse wetenschapper Alan Stern.  

De Trumps

Ivanka Trump en Jared Kushner, dochter en schoonzoon van de Amerikaanse president Donald Trump, halen de lijst van 'pioniers'. ©REUTERS

De jongste op de lijst van Time is de 17-jarige Gavin Grimm, een Amerikaanse transgender die met een juridische actie tegen een school over het gebruik van het toilet wereldwijd in de kijker liep. 

Bij de politieke leiders kon de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump uiteraard niet ontbreken. Maar ook zijn invloedrijke adviseur Stephen Bannon staat op de lijst. Net als zijn dochter Ivanka en schoonzoon Jared Kushner. Beiden horen thuis bij de pioniers.

De Russische president Vladimir Poetin, zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-Un krijgen onvermijdelijk eveneens een plekje bij de invloedrijkste politieke leiders. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud