Advertentie

Rusland stuurt raketschip naar Middellandse Zee

De Admiral Grigorovich is de modernste oorlogsbodem van de Russische Zwarte Zeevloot. ©REUTERS

Na de Amerikaanse raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis is een Russisch fregat met kruisraketten onderweg naar de Middellandse Zee.

Doel van het fregat Admiral Grigorovitsj is de Russische militaire marinebasis Tartoes aan de Syrische kust. Dat meldt het persagentschap Tass vrijdag op basis van van militaire bronnen in Moskou.

Het fregat is de modernste oorlogsbodem van de Russische Zwarte Zeevloot. Het schip vaart momenteel door de Bosporus en keert terug van een gezamenlijke oefening met de Turkse marine op de Zwarte Zee. Het fregat zal later op de dag in de Middellandse Zee arriveren.

De Admiral Grigorovitsj is gewapend met kruisraketten van het type Kalibr-NK, een raketafweersysteem Shtil-1, een 100 mm artilleriekanon A-190 en torpedolanceerbuizen.

De Admiral Grigorovitsj is gewapend met kruisraketten van het type Kalibr-NK, een raketafweersysteem Shtil-1, een 100 mm artilleriekanon A-190 en torpedolanceerbuizen. Het kan ook een helikopter dragen. Het schip heeft een snelheid tot 30 knopen en kan 30 dagen op zee blijven.

Donderdagnacht hadden de VS vanuit de Middellandse Zee 59 kruisraketten afgevuurd naar een Syrische luchtmachtbasis als vergelding van een mogelijke aanval met chemische wapens op een stad die in handen is van rebellen.

De Russische veiligheidsraad onder voorzitterschap van president Vladimir Poetin heeft dit ingeschaald als een 'daad van agressie van de VS'. Syrië en Rusland ontkennen dat het om een gifgasaanval ging en verklaarden dat bij de Syrische aanval een gifgasdepot van de rebellen werd getroffen.

Het fregat Admiral Grigorovitsj

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud