'Sharon had persoonlijkheid vol contrasten'

©EPA

Belgisch minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, bestempelt de zaterdag overleden Israëlische premier Ariël Sharon als een man 'met een persoonlijkheid vol tegenstellingen'. De Belgische buitenlandminister zei ook te hopen dat andere leiders erin zullen slagen om vrede te sluiten tussen Israëliërs en Palestijnen.

'Het was een sterke figuur, heel geëngageerd maar ook vol contrasten', aldus Reynders over Sharon. Hij wees op het feit dat de voormalige eerste minister aan de ene kant de man was die de invasie in Libanon in 1982 had bedacht, met honderden doden in de Palestijnse vluchtelingenkampen van Shabra en Chatila, maar dat hij tegelijk ook beslist heeft om in 2005 de Israëlische troepen en kolonisten uit de Gazastrook weg te halen, na 38 jaar van bezetting.

Reynders, die zijn medeleven heeft betuigd aan de familie van Sharon, hoopt nu dat de huidige Israëlische en Palestijnse leiders in staat zullen zijn om nog verder te gaan en tot een tweestatenoplossing te komen. Dat is ook de oplossing waar de internationale gemeenschap op hoopt in het jarenlange conflict.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud