Advertentie
Advertentie

Voetbalster Neymar genoemd in belastingzaak

Neymar treedt morgen aan in de Champions League-finale tegen Juventus. ©Photo News

De naam van de Braziliaanse voetballer Neymar - actief bij FC Barcelona - wordt genoemd in een belastingonderzoek. Dat blijkt uit documenten die openbaar werden de dag voor de Champions League-finale.

De Braziliaanse autoriteiten voeren een belastingonderzoek in de marge van de transfer die Neymar in 2013 van het Braziliaanse team Santos naar FC Barcelona bracht. Het onderzoek ging van start in april 2014 en bekijkt een 'atypische geldstroom' van 36,4 miljoen dollar naar een bedrijf opgezet door de ouders van Neymar. Die gebeurde ergens tussen 2011 en 2014. 

Barcelona en Santos communiceerden aanvankelijk dat de transfer van Neymar 19 miljoen dollar waard was. Maar dat bedrag bleek later vele malen hoger te liggen, tot wel 57 miljoen euro. Het leeuwendeel daarvan - tot 40 miljoen - zou nu op de rekening van Neymar's ouders beland zijn. Neymar's advocaat wilde volgens persagentschap Bloomberg niet meteen reageren op de beschuldigingen van ontduiking. Ook Barcelona zelf en haar voorzitter Josep Maria Bartomeu zijn in het vizier van de belastingscontroleurs, maar dan wel in Spanje.

De zaak komt er een dag voor de Champions League-finale, die Barcelona speelt tegen Juventus. Neymar draaft daar naar alle waarschijnlijkheid op. In de voorhoede van Barcelona komt hij daar een andere voetballegende tegen die aankijkt tegen een belastingonderzoek: Lionel Messi. Hij zou 4,2 miljoen euro aan belastingen hebben ontdoken in het kader van sponsorbetalingen van Adidas, PepsiCo en Procter & Gamble. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud