WADA: schors Russische atleten

Het wereldantidopingagentschap WADA wil dat de internationale atletiekfederatie IAAF de Russische atletiekbond schorst. ©AFP

Het wereldantidopingagentschap WADA wil dat de internationale atletiekfederatie IAAF Russische atleten bant vanwege grootschalig dopinggebruik. Het Wada presenteert maandagnamiddag een langverwacht rapport over dopinggebruik en corruptie in de atletiek.

Het wereldantidopingagentschap WADA vraagt de internationale atletiekfederatie IAAF om Rusland te schorsen en alle Russische atleten te bannen uit competities tot het land zijn antidopingbeleid op orde krijgt. Dat maakte het maandag in het Zwitserse Genève bekend, tijdens de publicatie van een uitgebreid en langverwacht rapport rond doppinggebruik en corruptie in de atletiek. Als Rusland effectief geschorst wordt, bestaat de kans dat de Russische atleten volgend jaar niet mogen deelnemen aan de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro.

Het WADA-onderzoek werd geopend na een uitzending van de Duitse tv-zender ARD, eind vorig jaar. In de documentaire werd massaal en systematisch dopinggebruik binnen de Russische atletiek onthuld. Bewijzen voor dat dopinggebruik werden verdoezeld, onder meer door het dopinglaboratorium in Moskou. Het WADA vindt dat de licentie van dat laboratorium zo snel mogelijk moet worden ingetrokken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud