davos

Wereld Economisch Forum definitief geannuleerd

Europees Commissievoorzitster Ursula von der Leyen en toenmalig Amerikaans president Donald Trump tijdens de jongste editie van het WEF in januari 2020. ©Photo News

Het Wereld Economisch Forum zou komende zomer normaal plaatsvinden in Singapore, maar de vrees voor coronamutanten trekt een streep door de moeder aller netwerkevents.

De Zwitserse organisatie achter het Wereld Economisch Forum (WEF) bevestigde maandag in een persbericht dat de geplande editie in augustus niet doorgaat. 'Door onzekerheden over reizen, virusvarianten en de niet-gelijklopende vaccinatiecampagnes in verschillende landen is het onmogelijk nu een globaal evenement te organiseren', klinkt het.

Het aantal coronabesmettingen op Singapore neemt de jongste dagen toe, al is dat relatief. Afgelopen zondag werden op de eilandstaat 38 besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal in ruim een jaar. De overheid legde daarom strengere grenscontroles en regels voor verplaatsingen op.

Het WEF plant een volgende editie in het voorjaar van 2022. De specifieke datum en locatie worden later dit jaar bekendgemaakt. 'Het was een moeilijke beslissing, maar de veiligheid en gezondheid van alle deelnemers is onze eerste prioriteit', zegt Klaus Schwab, de oprichter en directeur van het WEF.

Bergdorp

Het Zwitserse bergdorp Davos is eind januari traditioneel het decor voor de jaarlijkse hoogmis voor politici, bedrijfsleiders en diplomaten. Door de pandemie had het WEF al beslist de editie voor dit jaar te verplaatsen naar Singapore, waar het netwerkevent tussen 17 en 20 augustus zou plaatsvinden. Maar ook daar steekt Covid-19 een stokje voor.

In januari vond wel een digitale editie van het WEF plaats. De politiek-economische staat van de wereld werd niet in Davos besproken, maar wel tijdens een vijf dagen durende virtuele conferentie met 140 sessies.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud