'Westen volgende doelwit jihadisten'

©Daniel Rosseels

Koning Abdoellah van Saoedi-Arabië waarschuwt de westerse landen dat zij het volgende doelwit van de jihadististische dreiging zullen zijn als een 'snelle' reactie uitblijft.

De vorst werd door de Saoedische krant Asharq al-Awsat en televisiezender Al-Arabiya geciteerd. De koning zei dat 'het terrorisme geen grenzen kent, en het gevaar ervan verscheidene landen buiten het Midden-Oosten kan treffen'. De jihadisten van IS (Islamitische Staat) heersen al met brutaliteit over veroverde gebieden in Syrië en Irak.

Koning Abdallah, die vrijdag nieuwe ambassadeurs ontving, onder wie die van de Verenigde Staten, een nauwe bondgenoot van Riyad, zei bij deze gelegenheid ook dat niets doen tegen dit verschijnsel 'ontoelaatbaa'" was. 'U ziet hoe ze (de jihadisten) tot onthoofdingen overgaan en kinderen in de straten afgehakte hoofden laten zien', aldus de koning, die zich verzette tegen de 'wreedheid' van dergelijke daden.

 

'Het is geen geheim voor u, wat ze aanrichten en nog zullen aanrichten. Als we ze hun gang laten gaan, ben ik zeker dat ze na een maand in Europa staan en een maand later in Amerika. Ik vraag u deze boodschap over te maken aan uw leiders: het terrorisme bestrijden met geweld, verstand en snelheid', zei de vorst tot de diplomaten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud