Advertentie
davos

World Economic Forum volgend jaar in Singapore

Traditioneel vindt de hoogmis voor bedrijfsleiders en politici in het Zwisterse Davos plaats.

Omdat Zwitserland de coronapandemie moeilijk onder controle krijgt, houdt het Wereld Economisch Forum zijn jaarlijkse algemene vergadering volgend jaar in Singapore.

De moeder aller netwerkevents vindt al een halve eeuw plaats in het Zwitserse bergplaatsje Davos. Traditioneel gaat die hoogmis voor bedrijfsleiders, diplomaten en politici eind januari door, maar het WEF besliste al dat het evenement volgend jaar in de zomer plaatsvindt. ‘Het advies van de experts is dat het niet veilig kan gebeuren in januari’, klonk het.

Het WEF heeft nu ook een concrete datum en plaats. De samenkomst gebeurt tussen 13 en 16 mei in Singapore. Aanvankelijk was het plan te verhuizen van Davos naar Luzern, maar die piste werd verlaten omdat Zwitserland de coronapandemie moeilijk onder controle krijgt.

Zorgwekkend

Al een paar dagen zakt het aantal besmettingen niet meer. Maandag rapporteerden de gezondheidsautoriteiten 4.421 nieuwe gevallen. 'Nadat de situatie een aantal weken gunstig geëvolueerd is, zien we dat de cijfers niet meer dalen', zegt minister van Volksgezondheid Alain Barset. 'Dat is heel zorgwekkend.’

In Singapore is de pandemie veel beter onder controle. Maandag werden amper vijf nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal overleden in Singapore 29 mensen aan het virus.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud