Wrak van Air Algérie-toestel gevonden

De Franse president François Hollande. ©AFP

Het toestel van Air Algérie dat donderdag is neergestort, is gevonden in de regio Gossi, in het noorden van Mali, vlakbij de grens met Burkina Faso. Volgens Franse autoriteiten is het bijna uitgesloten dat iemand de crash heeft overleefd.

'Het toestel werd duidelijk geïdentificeerd, ondanks zijn gedesintegreerde toestand', zo heeft het Franse Elysée meegedeeld. Volgens het plaatselijke crisisteam zijn 'de overblijfselen compleet verbrand' en lagen ze  'verspreid over de grond'. 

Aan boord van het vliegtuig waren 110 passagiers en 6 bemanningsleden. Onder de slachtoffers zijn 51 Fransen, vier Duitsers, twee Luxemburgers, een Zwitser en een Belg, aldus de autoriteiten. 'Het is bijna uitgesloten dat er overlevenden zijn van de crash', stelde de Franse staatssecretaris voor Fransport Frédéric Cuvillier. 

Frankrijk stuurt militairen om de rampplek te bewaken en informatie te verzamelen, zo heeft de Franse president François Hollande bekend gemaakt.

De vlucht van Air Algérie steeg donderdag op in Ouagadougou met bestemming was Algiers, maar vijftig minuten na het vertrek verdween het vliegtuig van de radar. Wellicht kwam het in zwaar weer terecht. Lang heerste onduidelijkheid over het toestel. De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius zei eerder dat een zoektocht met Franse gevechtsvliegtuigen niets had opgeleverd.

De crash van het Algerijnse toestel is, na de crash van de MH17 in Oekraïne en het vliegtuig dat op de eilandengroep Penghu in Taiwan neerstortte, het derde grote incident in een week tijd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud