Advertentie

'Zoon Bin Laden bedreigt Westen'

Al Qaeda probeert de terreurgroep weer wat leven in te blazen door Al Qaeda weer synoniem te doen worden met de naam Bin Laden, meent terreurexperte Rita Katz. ©HollandseHoogte/Hollandse Hoogte

Terreurbeweging Al Qaeda heeft een audioboodschap verspreid waarin een zoon van Osama Bin Laden zou oproepen tot aanslagen. Hamza Bin Laden moedigt aanhangers van Al Qaeda in de VS en bevriende staten aan aanslagen te plegen.

De terreurgroep Al Qaeda heeft zaterdag nog eens van zich laten horen. Via Twitter verspreidde ze een audioboodschap. Daarin is volgens de beweging Hamza Bin Laden te zien. De zoon van de oprichter van Al Qaeda, die vermoedelijk zowat 25 jaar oud is, wordt wel eens de 'terreurkroonprins' genoemd.

Hamza Bin Laden roept de aanhangers van de beweging op de Verenigde Staten en hun bondgenoten aan te vallen. 'Verplaats de oorlog van Kabul, Gaza en Bagdad naar Washington, Londen, Parijs en Tel Aviv', luidt het. Hij richt zich vooral tot zogenaamde 'eenzame wolven' die in de VS en andere westerse landen wonen. 'Het is jullie plicht jihadistische aanslagen te plegen.'

Toekomstige leider

Vele aanhangers van de terreurbeweging zien in Hamza Bin Laden de toekomstige leider van Al Qaeda. 'Wellicht probeert Al Qaeda de groepering met een boodschap van hem weer wat leven in te blazen', zei Rita Katz, een terreurexperte, in de Britse krant The Independent.

Volgens Katz moet 'het merk Al Qaeda weer synoniem worden met Bin Laden'. 'Hamza is geliefd en inspireert. Hij heeft een goede naam en doet niet mee aan interne conflicten', verduidelijkte Katz nog.

De audioboodschap zou in juni al zijn opgenomen. Hamza's vader Osama Bin Laden werd in 2011 in Pakistan doodgeschoten door Amerikaanse militairen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud