Advertentie
Advertentie

16 doden na bomaanslag in Bangkok

©AFP

Twee zware explosies in een winkelcentrum in Bangkok hebben volgens de Thaise staatstelevisie aan zeker 16 mensen het leven gekost, onder wie ook enkele toeristen.

De ontploffingen gebeurde aan het Ratchaprasongkruispunt, midden in een commerciële wijk waar een aantal grote hotels en het grootste winkelcentrum van Zuidoost-Azië zijn gevestigd. De explosie was vlak bij de drukbezochte Erawantempel. Die is gewijd aan de hindoegod Brahma, maar lokt dagelijks ook duizenden boeddhisten. De bommen zou volgens lokale media bevestigd geweest zijn aan een brommer. Twee andere bommen werden later door de politie gecontroleerd tot ontploffing gebracht. 

Een Thaise soldaat zet de plaats van de aanslag af. ©AFP
Enkele lichamen zijn bedekt met een witte doek. ©EPA
De bom ontplofte op straat rond 19 uur plaatselijke tijd in volle avondspits. ©EPA
De ontploffing gebeurde aan het Ratchaprasong-kruispunt, ten midden van een commerciële wijk. ©Reuters
De drukbezochte Erawan-tempel in januari. Die is gewijd aan de Hindoe-god Brahma, maar lokt dagelijks ook duizenden boeddhisten. ©EPA
Een tweede (onontplofte) bom werd onschadelijk gemaakt. ©EPA

Volgens berichten van de BBC ontplofte de bom op straat rond 19 uur plaatselijke tijd in volle avondspits. Een BBC-correspondent spreekt van een 'gruwelijk bloedbad' met lichaamsdelen die overal op straat liggen. De Thaise televisie spreekt van 27 doden, de politie houdt het voorlopig op 16 slachtoffers. Onder hen zouden ook enkele toeristen zijn.  

Het Ratchaprasongkruispunt was de voorbije jaren het toneel van burgerprotesten tegen de regering. Sinds een coup in mei vorig jaar wordt Thailand bestuurd door een militaire junta. 

 

De plaats waar de bomaanslag gebeurde, aan de ingang van een belangrijke tempel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud