16-jarige Turk die Erdogan had beledigd weer vrijgelaten

Turken betogen tegen de recente golf van arrestaties in hun land. ©REUTERS

In Konya, in centraal-Turkije, is de 16-jarige student die was aangehouden nadat hij president Erdogan en zijn partij had beschuldigd van corruptie, weer vrijgelaten. Al riskeert hij nog steeds een celstraf.

De arrestatie was het laatste van een reeks incidenten waarbij de Turkse president hard optreedt tegen kritiek op zijn beleid. Ditmaal moest een jonge student het ontgelden. Hij had een speech gehouden in Konya, een stad waar Erdogan en zijn AK-partij bijzonder sterk staan. De jongen werd later op school gearresteerd. Een dag later werd hij weer vrijgelaten, in afwachting van zijn proces. De tiener riskeert nog steeds een celstraf.

De laatste weken werden in Turkije verschillende personen aangepakt nadat ze kritiek hadden geuit op president Erdogan. Nog geen week geleden werd een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Fethullah Gülen, een moslimprediker en de aartsrivaal van Erdogan. De week daarvoor werd dan weer de hoofdredacteur van een grote krant opgepakt.

Tegenstanders vinden de arrestatiegolf een teken aan de wand van het beleid beleid van Erdogan. Dat krijgt hoe langer hoe meer autoritaire trekken,

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud