261 doden bij brand in Pakistaanse fabrieken

Reddingwerkers halen een slachtoffer uit de uitgebrande schoenenfabriek in Lahore - foto Arif Ali

Bij een brand in een textielfabriek en één in een schoenfabriek in Pakistan zijn minstens 261 mensen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers vielen in de textielfabriek in Karachi.

In de havenstad Karachi stond een fabriek waar kleding wordt gemaakt dinsdagavond binnen de kortste keren in lichterlaaie. Van de 450 mensen die op dat ogenblik aanwezig waren, kwamen minstens 236 om het leven, 35 raakten gewond.

Dat de tol zo hoog oploopt, is te wijten aan het feit dat bijna alle deuren van het gebouw gesloten waren. 'De poorten waren dicht. We konden nergens door, we zaten gevangen', zo getuigde een van de overlevenden, die er toch in slaagde een uitweg te vinden.

'Als de ramen niet getralied waren geweest, zouden meer mensen zich hebben kunnen redden', stelt een van de werknemers. 'De eigenaars waren meer bekommerd over de beveiliging van hun goederen dan om de bescherming van hun arbeiders.'

De tweede brand brak uit in een schoenfabriek in de stad Lahore. Daarbij kwamen minstens 25 personen om. Ook daar bleken verschillende nooduitgangen geblokkeerd en waren onvoldoende veiligheidsmaatregelen van kracht. Het vuur zou ontstaan zijn in een generator.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud