Advertentie

400.000 nieuwe coronabesmettingen in India

De Indiase ziekenhuizen worden overompeld met codipatiënten. ©REUTERS

Zaterdag brak India alle coronarecords. In 24 uur tijd kwamen er officieel meer dan 400.000 nieuwe besmettingen bij. Er stierven minstens 3.500 mensen. Ook zondag staat de besmettingtsteller alweer op bijna 400.000 extra coronagevallen.

Nooit kwamen er in een land zoveel nieuwe besmettingen bij in 24 uur. Verschillende ziekenhuizen liggen vol, waardoor ze nieuwe patiënten weigeren. De vorige records stonden ook op naam van India. Al tien dagen lang komen er elke dag minstens 300.000 nieuwe gevallen bij.

Dat is veel meer dan in de Verenigde Staten, een andere recordhouder. Op de Amerikaanse besmettingspiek in januari telde het land in één dag meer dan 300.000 nieuwe besmettingen.

Trage vaccinatie

211.000
Sterfgevallen
Al 211.853 Indiërs stierven aan het longvirus

In India raakten sinds het begin van de pandemie al 19 miljoen mensen besmet met corona. Het besmettingstempo gaat omhoog. Sinds eind fabruari kwamen er 7,7 miljoen gevallen bij. Even veel als in de zes maanden daarvoor.

Er stierven al 211.853 mensen aan het longvirus. Op zaterdag kwamen er 3.523 nieuwe sterfgevallen bij. Ondertussen verloopt de vaccinatie erg traag. India is een van de grootste vaccinproducenten ter wereld, maar kampt met een nijpend tekort aan coronavaccins.

De Indiase regering krijgt veel kritiek. In maart waarschuwden wetenschappers premier Narendra Modi dat hij moest ingrijpen. Maar dat deed hij niet. Daardoor konden in de voorbije weken en maanden grote religieuze bijeenkomsten plaatsvinden en politieke rally's. Daaronder ook bijeenkomsten van de partij van Modi.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud