600 miljoen Indiërs zonder stroom

Gestrande passagiers in New Delhi (Foto Reuters)

De helft van de Indiërs zit zonder stroom. Het elektriciteitsnetwerk heeft het voor de tweede keer in korte tijd begeven. Ook maandag waren er al zware netwerkproblemen die het openbare leven in het noorden van India zwaar verstoorden.

De problemen begonnen maandag, toen twee grote stroomnetwerken het lieten afweten. 300 miljoen Indiërs kwamen voor verschillende uren zonder stroom te zitten. De autoriteiten slaagden erin het netwerk maandagavond te herstellen. Dinsdagmiddag begaf de stroomtoevoer het opnieuw.

Tegelijkertijd viel ook een netwerk in het oosten van het land uit, meldt het persbureau AP. Daarmee zitten liefst 600 miljoen Indiërs zonder stroom.

Het persagentschap Reuters meldt dat door de stroompanne ook het metronetwerk in de hoofdstad New Delhi plat ligt. De operator van het openbaar vervoer in de miljoenenstad moest gestrande reizigers uit een honderdtal treinen evacueren.

Toen in 2001 het stroomnetwerk in het noorden er twaalf uur lang de brui aan gaf, kostte dat de lokale bedrijven naar schatting zo'n 107 miljoen dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud