Islamitische Staat eist aanslag in Kaboel op

©EPA

Bij de explosie in een trouwzaal in de Afghaanse hoofdstad zijn zaterdag minstens 63 doden en 182 gewonden gevallen.

De aanslag is al de zeventiende dit jaar in Kaboel en de op een na dodelijkste sinds het begin van de maand augustus. Volgens het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vond de ontploffing zaterdagavond omstreeks 22.40 uur lokale tijd plaats (20.10 uur in België).

Een getuige vertelde hoe de explosie zich voordeed in het gedeelte van een feestzaal waar vooral mannen bijeen waren. 'Iedereen liep roepend en huilend naar buiten. De zaal hing vol rook. Bijna iedereen die bij de mannen aanwezig was, is dood of gewond', zei Mohammad Farhag, die zich op het ogenblik van de ontploffing in een andere ruimte bevond.

Zondagmiddag eiste de terreurgroep Islamitische Staat de aanslag op. Het geweld vindt plaats terwijl de Verenigde Staten en de taliban een akkoord proberen te sluiten dat de weg moeten openen naar vredesonderhandelingen tussen de Afghaanse regering en de islamistische organisatie. Volgens Amerikaanse bronnen is zo'n akkoord nakend, maar moeten er nog enkele punten uitgeklaard worden.

 

'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud