Activiste na zeven maanden vrijgelaten in Hongkong

Agnes Chow werd meteen naar een wagen geleid. ©EPA

Activiste Agnes Chow van de democratiseringsbeweging in Hongkong is zaterdag vrijgelaten na zeven maanden in de gevangenis te hebben gezeten.

Media in de Chinese metropool meldden dat Chow na haar vrijlating naar een auto werd gebracht en niet de gelegenheid kreeg om met journalisten te praten.

De 24-jarige Chow was samen met andere vooraanstaande activisten als Joshua Wong en Ivan Lam veroordeeld voor haar betrokkenheid bij protesten bij het hoofdkantoor van de politie in Hongkong in 2019.

Demonstranten voerden in 2019 maandenlang actie tegen de regering in Peking en het bestuur van Hongkong. De betogingen begonnen als protest tegen een - intussen ingetrokken - plan om uitlevering naar het vasteland van China mogelijk te maken, maar groeiden uit tot een bredere roep om meer democratie.

Kritiek op het communistische bewind in Peking is in Hongkong veel lastiger geworden sinds ongeveer een jaar geleden een nieuwe veiligheidswet van kracht werd. Sindsdien worden geregeld belangrijke prodemocratische activisten vervolgd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud