Advertentie

Amerikaans vliegdekschip op weg naar Noord-Korea

De USS Carl Vinson, een van de bekendste Amerikaanse vliegdekschepen, wordt in de buurt van Noord-Korea geposteerd. ©REUTERS

Met het vliegdekschip willen de Amerikanen fysiek aanwezig te zijn in de buurt van Noord-Korea, dat met zijn rakettesten en nucleaire programma de situatie in de regio op de spits blijft drijven.

'Het Amerikaanse commando in de Stille Oceaan heeft de marineluchtvaarttroepen rond het vliegtuigdekschip USS Carl Vinson opgedragen beschikbaar en aanwezig te zijn in het westen van de Stille Oceaan, uit voorzorg', zo verklaarde commandant Dave Benham.

Benham voegde toe dat Noord-Korea de grootste bedreiging blijft in de regio, met zijn 'onverantwoorde, destabiliserende en onverstandige raketprogramma', en de verderzetting van zijn onderzoek ter ontwikkeling van nucleaire wapens.

VS handelen zo nodig alleen

De Amerikaanse president Donald Trump belde zaterdag met de Zuid-Koreaanse waarnemende president Hwang Kyo-Ahn. Volgens het Witte Huis spraken ze af om in nauw contact met elkaar te blijven over Noord-Korea en andere kwesties.

De Verenigde Staten hebben veel marineschepen in het gebied van de Stille Oceaan. De Carl Vinson is zaterdag in Singapore vertrokken naar het westen van de Stille Oceaan, onder meer vergezeld van verschillende rakettenkruisers.

President Trump heeft al verschillende keren aangegeven dat ze als het nodig is alleen zullen optreden tegen Noord-Korea.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud