Arrestaties na moord en verkrachting Indiase tieners

Grote protestmarsen leidden vorig jaar al tot de verstrenging van de wet tegen seksueel geweld, maar in de praktijk blijft het plaatsvinden. ©AFP

Vijf mannen, onder wie twee politieagenten, zijn in India gearresteerd na de groepsverkrachting van twee tienermeisjes, die vervolgens zijn opgehangen aan een boom. Dat heeft de Indiase politie zaterdag gemeld.

De meisjes van 14 en 16 jaar oud, twee nichtjes, werden dinsdag in het district Badaun, in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh, ontvoerd. Hun lichamen werden de volgende dag opgehangen aan een boom teruggevonden in het dorp Katra Shahadatganj, in het district Badaun.

Vijf verdachten, onder wie twee politieagenten, werden opgepakt. Volgens de politie gaat het om de hoofdverdachten. De gearresteerde agenten worden beticht van plichtsverzuim en samenzwering met misdadigers. Daarnaast hebben de agenten ook twee nog niet geïdentificeerde mannen in het vizier.

De vader van een van de slachtoffers verklaarde op de televisie dat de politie weigerde hem te helpen toen hij de meisjes wilde opgeven als vermist. 'Een agent zei dat we de meisjes ergens zouden zien hangen. Later hebben we hen dan opgehangen aan een boom teruggevonden', klonk het. De familie van de slachtoffers behoort tot een lage kaste, die vaak wordt gediscrimineerd.

De zaak krijgt veel aandacht op de Indiase televisie, vooral daar  deze week nog twee groepsverkrachtingen van minderjarigen werden gemeld in Uttar Pradesh. Op de plaats van de misdaad hielden honderden dorpelingen een stille demonstratie uit protest tegen de vermeende passiviteit van de politie.

Hoewel het kastesysteem in India officieel is afgeschaft, en de wetgeving tegen seksueel geweld is verstrengd na aanhoudende protesten vorig jaar, blijft geweld tegen mensen uit de lagere kaste een manier om angst te verspreiden en de macht van de hogere kasten te bestendigen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud