Advertentie

'China doet Apple in de ban'

Een Chinees in een Apple-winkel in Sjanghai. ©REUTERS

De Chinese overheid doet uit veiligheidsoverwegingen computers en tablets van Apple in de ban. Het is voor overheidsinstanties verboden om nog producten van Apple zoals een iPad of een MacBook aan te schaffen.

China denkt dat Apple gegevens doorspeelt van gebruikers van hun apparaten. Dat meldden ingewijden rond de Chinese overheid woensdag. Daarom doet Peking producten van Apple in de ban. Producten als iPads, iPhones en MacBooks zijn daardoor voortaan taboe bij overheidsinstanties.

Het is het zoveelste hoofdstuk in de escalerende spanning tussen China en Amerikaanse bedrijven. China verdenkt de Amerikanen onder meer van hacken en cyberspionage.

De aantijgingen nemen een vlucht sinds klokkenluider Edward Snowden uit de school klapte over de spionageactiviteiten van de Amerikaanse NSA en de Amerikaanse beschuldigingen aan het adres van vijf Chinese militairen voor het stelen van geheime informatie.

Eerder al meldde China dat het geen gebruik meer maakt van antivirussoftware van Symantec en Kaspersky, terwijl ook besturingsprogramma's van Microsoft werden geweerd. Smartphones van Apple vallen overigens buiten de restricties.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud