'China en VS boeken vooruitgang in handelsgesprekken'

©AFP

Volgens het Chinese ministerie van Handel gaan de onderhandelingen met de VS over het handelsevenwicht en intellectuele eigendomsrechten in de goede richting.

Het Chinese ministerie van Handel slaat die optimistische toon aan na een telefoongesprek tussen de vice-ministers van Handel van beide landen, dat vrijdag plaatsvond. 

China en de VS zijn verwikkeld in een genadeloze handelsoorlog sinds president Donald Trump de aanval heeft ingezet op hetChinese handelsoverschot met Washington. Begin deze maand raakten Trump en zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping het in de marge van de G20-top in Buenos Aires eens over een negentig dagen durend bestand.

Het is het tweede telefoongesprek waarvan het Chinese ministerie van Handel deze week melding heeft gemaakt. Woensdag hadden Chinese en Amerikaanse functionarissen het ook al gehad over 'economische kwesties en handelskwesties'.

Eerder op zondag hadden de Chinese staatsmedia al gemeld dat het Chinese parlement een nieuwe wet op buitenlandse investeringen zou voorbereiden. Die wet zou lokale overheden in China verbieden om de toegang van buitenlandse bedrijven teverhinderen en hen te dwingen om technologie over te dragen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud