Advertentie

China verlaagt rente opnieuw

©EPA

De Chinese centrale bank verlaagt vanaf maandag het belangrijkste rentetarief voor de derde keer sinds november. Peking hoopt zo de de Chinese groeivertragingi te keren en de economie een nieuwe impuls te geven.

De Chinese centrale bank deelde haar beslissing zondag mee. De Chinese rente wordt met 25 basispunten verlaagd tot 5,1 procent.

Economen hadden al verwacht dat China met extra maatregelen zou komen om de groei te stimuleren.De voorbije weken wezen diverse cijfers op een verdere afzwakking van de tweede economie van de wereld. Eerder werd al de kredietverstrekking door Chinese banken al versoepeld door de centrale bank.

China kampt met een zwakke vraag uit binnen- en buitenland. De Chinese economie liet in het eerste kwartaal van dit jaar de traagste groei zien sinds 2009.

Volgens de centrale bank ondersteunt de renteverlaging 'de gezonde ontwikkeling van de economie'. Economen denken dat in de komende periode nog meer stimuleringsmaatregelen genomen zullen worden door China, waaronder een verdere verlaging van de rente.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud