Advertentie

'China verrast VS met vooruitgang hypersonische raket'

China gebruikt de Long March-2F ook om het ruimtetuig Shenzhou-13 te lanceren. ©AFP

China heeft een geheime test uitgevoerd met een hypersonische raket die kernkoppen kan dragen. Volgens de Britse krant Financial Times blijkt daaruit dat China verder staat in de ontwikkeling van de hypersonische technologie dan de VS.

Enkele grootmachten experimenteren met hypersonische raketten die vijf keer sneller dan het geluid vliegen, wat betekent dat ze zowat 100 kilometer per minuut kunnen afleggen. Omdat ze zo snel in de atmosfeer vliegen en kunnen manoeuvreren, zijn ze amper neer te halen met klassieke antiraketsystemen. Rusland deed eerder deze maand nog een test met zo'n hypersonische raket die werd afgevuurd vanop een onderzeeër.

China heeft een verbazingwekkende vooruitgang gemaakt in hypersonische wapens.
Bronnen Financial Times

Volgens de Financial Times heeft China in augustus een geheime test gedaan met een hypersonische raket die in een lage baan rond de aarde cirkelde. Het ging om een test met een Long March-raket. Experimenten hiermee worden normaal aangekondigd door China, maar bij de test in augustus was dat niet het geval.

De raket miste haar doel met mer dan 20 mijl (32 kilometer). Toch heeft de test volgens anonieme bronnen die gebriefd werden 'aangetoond dat China een verbazingwekkende vooruitgang heeft gemaakt in hypersonische wapens en veel meer geavanceerd is dan Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen hadden gedacht'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud