opmerkelijk

Controversiële drakenkoptoren voor een prikje verkocht

De drakenkoptoren bracht iets meer dan de minimumprijs op. ©Imaginechina

De verkoop van de Chinese toren moet helpen de schulden van de in onmin gevallen zakenman Guo Wengui te dempen.

Een iconische drakenkoptoren in Peking heeft bij een online veiling 5,19 miljard yuan (660 miljoen euro) opgebracht. Dat is zowat de helft van gelijkaardige gebouwen in de buurt en een achtste van wat de eigenaar het waard vond.

Het gebouw - dat uit vijf torens bestaat, waarvan één de kop van een draak uitbeeldt - stond 24 uur lang te koop op de veilingsite van de Chinese internetgigant Alibaba. Zo'n 145.000 gebruikers volgden de veiling, maar er boden zich maar twee kopers aan. Ze schoten de laatste 20 minuten in actie. De koper bood uiteindelijk maar 5 miljoen yuan (639.000 euro) meer dan de minimumprijs. Het gaat om een dochteronderneming van een grote vastgoedgroep.

Corruptie

De toren heeft bij een online veiling 5,19 miljard yuan (660 miljoen euro) opgebracht.
660 miljoen
Opbrengst

De Chinese justitie kondigde in juli aan het gebouw te koop te zetten, vijf jaar nadat het het in beslag had genomen van de miljardair en zakenman Guo Wengui. Die was ooit een van de rijkste Chinezen, maar vluchtte naar de Verenigde Staten wegens beschuldigingen van corruptie.

Vandaaruit voerde hij de jongste jaren zijn aanvallen tegen de Chinese regering en president Xi Jinping op. Hij beschuldigt hen ervan de anticorruptiecampagne te gebruiken om met politieke tegenstanders af te rekenen.

De verkoop van de drakentoren moet helpen Wenguis schulden in te lossen. Het was de derde poging van de banken en schuldeisers om het gebouw te verkopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n