'De zondaars van Seoul zullen boeten'

Kim Jong-un (Foto EPA) ©EPA

De wereld hoeft geen toenadering te verwachten tussen Noord- en Zuid-Korea, zo kondigde het Noord-Koreaanse regime onder leiding van de pas aangetreden Kim Jong-un aan. Het beleid van de overleden Kim Jong-il wordt onverminderd doorgezet. Meer nog, Pyongyang verklaarde bitter dat de 'zondaars van Seoul zullen boeten'.

Op de Noord-Koreaanse televisie werd uitvoerig uitgehaald naar Zuid-Korea. 'We zullen de verrader Lee Myung-Bak (de Zuid-Koreaanse president) straffen, zijn hele kliek doen boeten voor onvergeeflijke zonden.'

Daarmee werd verwezen naar de weigering van Seoul om officiële rouwbezoeken te brengen aan Noord-Korea na de dood van Kim Jong-il.

Op welke manier Pyongyang zijn zuiderburen wil straffen werd niet toegelicht. 

Donderdag werd in Noord-Korea Kim Jong-ils zoon Kim Jong-un aangeduid als nieuw staatshoofd. Dat gebeurde aan het einde van de tweedaagse afscheidsplechtigheden van de Geliefde Leider. Kim Jong-un werd uitgeroepen tot Opperste Leider.

Bij die gelegenheid kondigde het regime 'vol zelfvertrouwen' aan het oude beleid verder te zetten. Daarbij werd een dooi in de ijzige relaties met Zuid-Korea en de rest van de wereld uitgesloten.

'Wij verklaren plechtig en trots aan de dwaze politieke verantwoordelijken in de wereld, inclusief de marionetten van Zuid-Korea, dat ze niet op de minste verandering van onze kant moeten rekenen', zo zei het Nationale Defensie Comité, de machtigste instelling van het land.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud