Demonstranten leggen voor tweede dag op rij luchthaven Hongkong plat

Een reiziger probeert zich door de massa demonstranten te banen. ©REUTERS

De directie van de luchthaven zette het inchecken stop nadat honderden betogers naar de luchthaven waren teruggekeerd.

De luchthaven van Hongkong heeft voor de tweede dag op rij honderden vluchten geschrapt omdat betogers het vliegverkeer in de war stuurden. De luchtvaartautoriteiten kondigden aan dat er niet langer ingecheckt kan worden. 

De demonstranten houden al sinds vrijdag een sit-in in een van de drukste luchthavens ter wereld. Maandag besloot de directie van de luchthaven over te gaan tot drastische maatregelen. Na de middag werden alle vluchten geschrapt. Honderden passagiers moesten de nacht op de luchthaven doorbrengen.

Politiegeweld

Dinsdag leek het er even op dat de luchthaven zich weer volledig op gang zou trekken, al waren veel vluchten vertraagd of geschrapt. Maar honderden betogers keerden terug naar de luchthaven om hun protest voort te zetten.

De manifestanten komen sinds juni massaal op straat. Een wetsontwerp die de uitlevering van inwoners van de stadstaat aan het Chinese vasteland mogelijk maakte, vormde de directe aanleiding voor de start van de protesten. De demonstranten willen ook dat regeringsleider Carrie Lam verdwijnt en dat haar opvolger verkozen wordt en niet door Peking aangeduid, zoals dat gebruikelijk is.

Dinsdag hield het medisch personeel in 13 ziekenhuizen in de buurt van de luchthaven een sit-in als protest tegen het toenemende politiegeweld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect