Dochter oud-dictator presidentskandidate in Zuid-Korea

De oudste dochter van Park Chung Hee, die Zuid-Korea tussen 1963 tot aan zijn dood in 1979 met strakke hand bestuurde, is kandidaat voor de presidentsverkiezingen in december. Zuid-Korea is de vierde grootste economie van Azië, na China, Japan en India.

Park Geun Hye is 60. Aan een menigte die zich verzameld had buiten een shoppingcenter vertelde ze dat ze staat voor een evenwichtige economie, uitbreiding van de welvaart en betere relaties met Noord-Korea.

Het voormalige hoofd van de regerende conservatieve partij Saenuri lijkt nu populairder dan bij haar eerste gooi naar het presidentschap in 2007. Vooral oudere stemgerechtigden zien in haar een ervaren en toegewijde politica. Jongere stemmers aarzelen omwille van het verleden van haar vader, die een dictatoriaal beleid wordt verweten. In zijn tijd waren vrije meningsuiting en vrije pers onbestaande.

Park Geun Hye wil de nominatie voor haar partij in augustus in de wacht slepen. Als ze het schopt tot presidente, zou ze de eerste vrouw zijn aan de top van Aziës vierde grootste economie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud