Dodental dubbele aanslag Ankara stijgt tot 97

Familieleden van een slachtoffer van de aanslag rouwen tijdens een begrafenisplechtigheid. ©EPA

Het dodental van de dubbele aanslag zaterdag op een vredesbetoging in de Turkse hoofdstad Ankara, is verder opgelopen tot 97. Dat zegt de Turkse regering in een mededeling.

De pro-Koerdische partij HDP had eerder nog melding gemaakt van 128 slachtoffers, maar de Turkse regering spreekt dat cijfer nu tegen. Volgens het kabinet van de Turkse premier Ahmet Davutoglu zijn 95 van de 97 slachtoffers intussen ook geïdentificeerd.

Nog volgens de regering is uit het onderzoek gebleken dat de dubbele aanslag gepleegd werd door twee mannen. Over hun identiteit bestaat nog geen duidelijkheid.

De aanslagen, die nog niet werden opgeëist, vonden zaterdagvoormiddag rond 10.00 uur plaats in de buurt van het station in het centrum van Ankara. Linkse vredesactivisten hadden zich daar verzameld voor een manifestatie tegen het geweld tussen de veiligheidskrachten en de Koerdische afscheidingsbeweging PKK. De manifestatie werd mee georganiseerd door HDP.

Na de aanslag zijn in Turkije en in meerdere Europese steden, waaronder Brussel, mensen op straat gekomen uit solidariteit met de slachtoffers. De meesten van die betogers zijn ervan overtuigd dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan verantwoordelijk is voor de aanslagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud