Dodentol vliegtuigcrash Indonesië loopt fors op

©© Farel Ginting/ZUMA Press/Corbis

Bij de crash van een legervliegtuig in de Indonesische provincie Noord-Sumatra zijn dinsdag minstens 55 personen omgekomen. Gevreesd wordt dat de dodentol zal oplopen tot meer dan 100.

De Hercules C-130 stortte vlak na het opstijgen neer in een woonwijk in de stad Medan. Het toestel was om 12.08 uur plaatselijke tijd (05.08 uur GMT) opgestegen vanop een militaire basis met bestemming de Natuna-eilanden. Het stortte amper twee minuten later, op vijf kilometer van de basis, neer, aldus nog een legerwoordvoerder.

Het vliegtuig zou bij de crash onder andere enkele gebouwen en een hotel hebben geraakt en daarna zijn ontploft. Bij de ramp kwamen vermoedelijk alle inzittenden om het leven, maar ook op de grond zijn er mogelijk slachtoffers.

Naar het precieze aantal is het voorlopig gissen. Het Indonesische leger beweerde aanvankelijk dat het toestel slechts twaalf personen aan boord had - drie piloten, een navigator en acht technici - maar intussen is gebleken dat er 113 passagiers meevlogen. Het gaat onder meer om families van leden van de luchtmacht.

Volgens een Indonesische officier heeft wellicht niemand de ramp overleefd. Tot dusver zijn 55 lichamen geborgen, maar dat aantal kan nog sterk oplopen. Rond de plaats van de ramp zijn omwonenden en nieuwsgierigen samengetroept, wat de reddingswerken bemoeilijkt.

Het is al de tweede keer dat Medan wordt getroffen door een vliegtuigramp. In 2005 stortte een toestel van de plaatselijke luchtvaartmaatschappij Mandala Airlines kort na het opstijgen neer in een dichtbevolkte zone. Minstens 150 mensen kwamen toen om het leven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud