Duizenden Japanners protesteren tegen kernenergie

Duizenden Japanners kwamen in Tokio op straat tegen de kernenergie. ©AFP

In Tokio zijn zondag duizenden Japanners samengekomen om te protesteren tegen kernenergie. De conservatieve premier Shinzo Abe wil de kerncentrales herstarten.

Bijna alle centrales in Japan liggen sinds de ramp in Fukushima van maart 2011 stil, maar premier Shinzo Abe heeft plannen om de centrales te heropstarten.

Duizenden Japanners zijn vandaag op straat gekomen tegen die plannen. Volgens de organisatoren daagden zowat 7.500 mensen op voor de manifestatie in de Japanse hoofdstad. Onder hen ook slachtoffers van Fukushima.

'Geen kernenergie. Enkel onderontwikkelde apen willen kernenergie', was op een van de spandoeken te lezen. De demonstranten begaven zich ook naar de zetel van Tepco, de operator van de centrale Fukushima Daiichi.

Premier Abe herhaalde dat hij groen licht zal geven voor de heropstart van de reactoren indien de veiligheid gegarandeerd is. Bijna alle reactoren op de Japanse eilanden werden stelselmatig na de kernramp van 2011 stilgelegd voor controle. Momenteel zijn nog 48 van de 50 nucleaire installaties stilgelegd. Vorige maand zei de regering dat het mogelijk is de kerncentrales in de herfst van dit jaar te herstarten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud