Eerste Zuid-Koreaan sterft aan coronavirus

Werknemers van een ontsmettingsfirma aan het werk in Zuid-Korea.

Zuid-Korea meldt een eerste overlijden van een patiënt die was besmet met het coronavirus.

De eerste dode in Zuid-Korea lag met een longontsteking in het ziekenhuis. Uit vrees voor een ongecontroleerde verspreiding van het virus hebben de bewoners van de miljoenenstad Daegu van de burgemeester de aanbeveling gekregen voorlopig thuis te blijven.

Het coronavirus grijpt in Zuid-Korea steeds meer om zich heen. De teller van het aantal besmettingen staat er op 104. Vooral de regio rond Daegu, een stad met ongeveer 2,5 miljoen inwoners, is getroffen. Veel mensen zouden besmet zijn geraakt door contact met een vrouw toen ze in Daegu een kerkdienst bijwoonden van een christelijke sekte. Het is onduidelijk hoe de vrouw geïnfecteerd geraakte.

Superverspreider

Het hoge aantal gevallen in Zuid-Korea in korte tijd heeft er de vrees doen ontstaan voor een superverspreider, een term die wordt gebruikt om een ­patiënt aan te duiden die een zeer grote rol speelt in de verspreiding van een virus. Zo besmette een Britse zakenreiziger onlangs elf mensen in drie landen.

Het virus stak eind vorig jaar voor het eerst de kop op in China. Daar zijn meer dan 74.000 besmettingen en ruim 2.000 sterfgevallen gemeld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud