Advertentie

Geen overlevenden na crash in Indonesië

Een vliegtuig van Trigana Air stortte zondag neer met 54 mensen aan boord. ©AFP

Reddingswerkers hebben in de Indonesische provincie Papoea geen overlevenden gevonden op de plek waar zondag een vliegtuig van Trigana Air neerstortte. De lichamen van alle 54 inzittenden zijn volgens het ministerie van Vervoer dinsdag gevonden.

Wat gevreesd werd, is dinsdag bewaarheid geworden. Niemand heeft de crash met een toestel van Trigana Air zondag overleefd. Het hoofd van het Indonesische bureau voor zoek- en reddingsoperaties liet eerder al weten dat reddingswerkers de plek hadden bereikt en bijna veertig lichamen hadden ontdekt.

Maar de dodentol liep even later dus op tot 54. De slachtoffers hebben allemaal de Indonesische nationaliteit. 'Als het weer het toelaat worden de lichamen geborgen en geïdentificeerd', meldde het ministerie van Vervoer.

Als een verrassing kwam het bericht niet meer. Want reddingswerkers hadden al gemeld dat het vliegtuig in stukken gebroken was. 'Een deel van het toestel vloog ook in brand', luidde het.

Slecht weer

Het toestel stortte neer in bergachtig gebied en de plek was lastig te bereiken. Maandag waren twee reddingsteams op weg naar de rampplek, maar vanwege slecht weer werd de zoektocht toen afgebroken.

Eerder waren vanuit de lucht brokstukken gezien. De ATR 42-300 van Trigana Air verdween boven Papoea van de radar, niet ver van het vliegveld in Oksibil, waar het naar op weg was. Het was opgestegen in de provinciehoofdstad Jayapura.

De zwarte doos van het neergestorte vliegtuig in de Indonesische provincie Papoea is intussen ook gevonden. De gegevensdragers moeten duidelijk maken wat er zondag is gebeurd. Het toestel is hoogstwaarschijnlijk in slecht weer tegen een bergwand gevlogen en vervolgens in een ravijn gestort.

Veiligheid

De Indonesische luchtvaart heeft een barslechte reputatie die helaas ook door cijfers gestaafd wordt. De meeste luchtvaartmaatschappijen van het land staan al jaren op de zwarte lijst van de EU. Sinds WO II vonden er in het land 133 vliegtuigongevallen plaats waarbij doden vielen, zo blijkt uit de databank van Aviation Safety Network.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud