Hongkong verbiedt protestmars

De politie van Hongkong heeft een demonstratie, gepland voor zondag, verboden. Volgens haar kunnen de organisatoren de veiligheid niet garanderen. ©Photo News

Volgens de politie kunnen de organisatoren de veiligheid van het publiek niet garanderen.

De politie in Hongkong heeft een mars voor komende zondag verboden omdat de organisatoren de veiligheid van het publiek niet zouden kunnen garanderen. Het is de eerste keer dat een demonstratie wordt verboden, stelt de organiserende mensenrechtenorganisatie in de krant South China Morning Post.

In een brief aan de groepering wijst de politie op 18 antiregeringsdemonstraties die sinds juni zijn gehouden, die eindigden in geweld. 'Demonstranten werden niet alleen gewelddadig, stichtten brand en blokkeerden op grote schaal wegen, ze gebruikten ook brandbommen, bakstenen, ijzeren staven en andere geïmproviseerde wapens om openbaar bezit te vernielen, de rust te verstoren en mensen te verwonden', luidt het.

De groep mag wel een bijeenkomst houden in een park in de semi-autonome stadstaat, waar 300.000 demonstranten worden verwacht. Daarvandaan mag echter niet worden opgetrokken naar het centrum van de stad.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud